TOKO-päivä

 

sunnuntaina, helmikuun 14. päivä 2016 klo 10-14

Forssassa

Kouluttajana toimii Johanna Kuusi

"Olen Johanna Kuusi, forssalainen tokoharrastaja. Vuodesta 1999 olen lajin parissa pyörinyt. Monia muitakin lajeja olen koirieni kanssa harrastanut, mutta toko on ja pysyy. Olen tässä vuosien varrella käynyt paljon eri kouluttajien opissa ja mm vuosina 2014-2015 kuuluin koirani kanssa Etelä-Hämeen Kennelpiirin nuorten koirien tokorinkiin. Kuulun myös Leena ”Lentsu” Välimäen perustamaan MM-tiimiin ja leireilemme 3 kertaa vuodessa viikonlopun verran tokon merkeissä."
"Käytän paljon naksutinta ja pyrin kouluttamaan koiran oman oivaltamisen kautta. Olen myös käynyt 1 ja 2 osan Tommy Wirénin vetämistä operantin ehdollistamisen koulutuksista eli paremmin nämä lienee tunnettu ”kanakurssien” nimellä. Johtoajatuksena pidän sitä, että toko on ihmisen keksimä laji, jota koira ei yksikseen ja luonnostaan tekisi, joten meidän ihmisten pitää huolehtia siitä, että tekeminen on koiralle kivaa ja palkitsevaa."
"Jokaisen neljän pk collieni kanssa olen tokossa kisannut sekä lisäksi parilla muun rotuisella lainakoiralla. Kaikilla omilla koirillani on tai on ollut vähintään oikeus kisata voittajaluokassa. Pari vuotta sitten saavutin ensimmäisen kerran FI TVA-arvon ja tällä hetkellä varsinaisena kisakoirana toimivan koiran kanssa on tarkoitus kevään aikana startata voittajaluokassa. Nykyään vaan on käynyt niin, että matkalla oleminen eli koiran kanssa yhdessä oppiminen on niin kivaa, että kokeet ovat jossain määrin toissijaisia tasontarkastuksia."
Koulutus on lämpimässä, matotetussa sisätilassa. Mukaan mahtuu 8 koiraa. Ilmoittautumiset Johanna Ruottiselle sähköpostitse osoitteeseen johanna.ruottinen(at)irokon.net 5.2. mennessä. Osallistumismaksu 15 euroa (jäsenet) / 19 euroa (muut) / 3 euroa (kuunteluoppilaat) maksetaan Aktiivicolliet ry:n tilille FI05 1029 3000 3492 32 viitteellä 11060 heti kun vahvistusviesti paikasta on tullut. Tarvittaessa omat eväät mukaan, paikalla on keittiö, mikro, teen- ja kahvinkeitin sekä vessa.

 
 

Seuraavat tapahtumat >>